Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji za spletno trgovino www.razprodaja.tera-rd.com

Lastnik in upravljalec teh strani je podjetje Dolce Amore d.o.o. (v nadaljevanju Dolce Amore), Stara Loka 2, 4220 Škofja Loka. Telefonska številka podjetja Dolce Amore je: +386 41 772 036.

Splošno

Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom DOLCE AMORE, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne DOLCE AMORE. DOLCE AMORE in vsi avtorji spletnih vsebin DOLCE AMORE, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za škodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oz. nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini.

DOLCE AMORE ima pravico spremeniti splošne pogoje z ažuriranjem te objave. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče.

Cene

Vse cene so navedene v evrih (€) z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV).

Ponudba blaga, ki je objavljena v trgovini velja do objave preklica ponudbe.

Vsak izdelek je predstavljen z imenom izdelka, njegovim proizvajalcem in aktualno ceno.

Cene za spletna naročila, so veljavne z datumom naročila, in so poslane stranki v elektronski obliki ob potrditvi naročila. Cene so odvisne tudi od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima vpliva (razmerje USD / EUR).

Naročila

Naročilo se šteje za veljavno šele z datumom vidnega plačila. Naročilo, ki ni plačano v 3 (treh) delovnih dneh, velja kot odstop od pogodbe s strani naročnika. Cene ob naročilu so veljavne in jih ni mogoče spreminjati brez soglasja obeh strank (kupca in prodajalca). Podjetje lahko odkloni sklenitev pogodbe oz. prevzem naročila, v kolikor obstaja sum zlorabe elektronskih naročil s strani stranke, ki je že predhodno neupravičeno preklicala naročilo. Ob nakupu veljajo plačilni pogoji podjetja, ki na voljo na vpogled na spletni strani prodajalca. Le te si pred nakupom skrbno preberite.

Za informacije o stanju naročila je kontakt: dolceamore.doo@gmail.com

Pravica do odstopa od naročila

Za preklic naročila je potrebno izpolniti obrazec za preklic in vračilo. Le tega izpolnite čitljivo in nam ga posredujte, da lahko zaključimo postopek.

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov. V primeru stornacije naročila, za katerega je kupec (končna stranka) izvedel predplačilo, vam denar vrnemo takoj oziroma najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vračila opravi skladno z zakonom o varstvu potrošnikov oziroma obligacijskem zakoniku. V kolikor se za preklic naročila odločite, preden je bilo blago odpravljeno, lahko to storite prosto, brez kakršnihkoli obveznosti do podjetja DOLCE AMORE.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

* pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva,

* pri pogodbah, katerih predmet je blago:

- ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika,

- ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam,

- ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo;

Dobava

Dostavo naročenega blaga vrši podjetje DOLCE AMORE preko zunanjih izvajalcev, če se stranka za dostavo odloči. Za vsako naročilo preko spletne trgovine boste prejeli avtomatizirano obvestilo o prejemu naročila, ki lahko traja, v normalnih delovnih pogojih do 5 delovnih dni, če je izdelek na zalogi. V obvestilu bo potrdilo naročenih artiklov. Če je oprema težje dobavljiva je lahko čas dobave daljši.

Za izdelek, ki ni na zalogi, je predvidena dobava 10 do 30 dni oziroma po dogovoru. V izrednih primerih je dobava lahko daljša od 30 dni, če dobavitelj oziroma proizvajalec nimata zaloge, ter je to dogovorjeno s kupcem.

V kolikor imate kakršnakoli vsebinska vprašanja o naročilu, ali menite, da je prišlo do napake, nas lahko kontaktirate preko elektronskega naslova narocila@razprodaja.tera-rd.com, ali pa nas pokličete na telefonsko številko 01 834 10 15 in se z našim prodajalcem pogovorite o vsebini naročila. Za informacije o dobavi že oddanih naročil nam pošljite e-mail na narocila@razprodaja.tera-rd.com. Naročnik in podjetje se lahko sporazumno dogovorita o podaljšanju roka dobave, če je dobava daljša od predvidene. V kolikor izdelek ni več dobavljiv, vas bomo o tem obvestili, takoj ko je informacija znana. V tem primeru podjetje kupcu vrne vsa vplačila, ponudi podobni izdelek in naročilo prekliče.

Če je izdelek na zalogi, bo pošiljka dostavljena v največ šestih (6) delovnih dneh po obdelavi, v nasprotnem primeru vas bo o predvideni dobavi oziroma nedobavljivosti izdelka naš prodajalec obvestil po elektronski pošti ali po telefonu v najkrajšem možnem času oziroma takoj, ko bo podana informacija o dobave ali nezmožnosti le te. Če je od naročila poteklo dlje časa, nas kontaktirajte, da preverimo status naročila. V kolikor to želite, lahko izdelek osebno prevzamete na sedežu podjetja DOLCE AMORE, po predhodnem dogovoru z zastopnikom podjetja DOLCE AMORE.

V primeru dostave na dom vam bo dostavna služba naročeni izdelek (izdelke) dostavila na dom. V kolikor ob obisku kurirja ne boste dosegljivi, se lahko s kurirsko službo dogovorite za drug rok dobave, ali pa izdelek prevzamete osebno v najbližjem distribucijskem centru. Po tem roku se pošiljka vrne pošiljatelju. Blaga ni možno naročiti na naslove "poštno ležeče" ali na poštne predale. Paket skrbno preglejte da ni vidnih poškodb. Za vse morebitne poškodbe se obrnite na dostavno službo. DOLCE AMORE ne prevzema odgovornosti za poškodbe nastale po odpremi. Cena prenosa poslovnih paketov vključuje zavarovanje do 420,00 EUR.

Informacije o dobavi in zalogi so informativne in jih lahko dobite preko e-maila: narocila@razprodaja.tera-rd.com ali na telefonski številki 01 834 10 15. Lahko se spreminjajo, ali pa niso točne, zaradi časovnih razmikov med naročanjem in iz-dobavo. Nedelovni dnevi ne štejejo v dobavni rok.

Prevzem material je mogoč v 7 dneh. V kolikor materiala ne prevzamete v roku se šteje to za odstop od pogodbe. Po dogovoru se lahko rok podaljša s sporazumom naročnika in dobavitelja (DOLCE AMORE)

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Stroški pošiljanja

Pred potrditvijo naročila se, v kolikor se odločite za pošiljanje, ceni izdelka(ov) prištejejo stroški pošiljanja blaga izbrane dostavne službe.

Reklamacije

V primeru, da ste po pošti prejeli okvarjen izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času. Prav tako nas kar najhitreje obvestite, če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega, da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Potrošnik lahko uveljavlja stvarno napako, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar najkasneje v roku enega (1) leta, odkar je bila stvar izročena. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri :

* Odpravo napake

* Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako

* Zamenjavo blaga

* Vračilo plačanega zneska

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Servisna služba deluje v skladu s servisnimi pogoji.

V kolikor pošiljate izdelek v servis, preko dostavne službe, je potrebno izpolniti in priložiti Garancijski zahtevek.

Vračilo blaga

Če s kupljenim blagom niste zadovoljni, lahko v štirinajstih (14) dneh po prejemu blaga pisno (priporočeno s povratnico) sporočite podjetju DOLCE AMORE, da odstopate od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani in ne-polepljeni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Podjetje DOLCE AMORE vam bo kupnino vrnilo najkasneje v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od naročila. Stroške vračila blaga (poštne ali transportne stroške) plača kupec. Podjetje ne sprejema nikakršnih odkupninskih paketov ali pošiljk, razno če je bilo to predhodno dogovorjeno.

Ob vrnitvi ni potrebno navesti razloga za vrnitev izdelka, če je slednje vrnjeno v roku štirinajst (14) dni od prejema izdelka. Stroške preklica, kadar gre za plačila preko tretjih oseb (kreditne kartice ali paypal) nosi kupec.

Možnost vračila ne velja za programsko opremo, zgoščenke, knjige in potrošen material, v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

1. pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva,

2. Pri pogodbah, katerih predmet je blago:

* ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika,

* ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam,

* ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo

* pri pogodbah o dobavi računalniške opreme ali računalniških programov, če je kupec odprl varnostni pečat

* Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost

Če izdelke začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer naj bodo izdelki, ki jih vračate, nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa. Priporočamo vam, da izdelkov, pri katerih takoj po prejemu ugotovite, da barva, velikost ali katera izmed drugih lastnosti, ni taka kot ste si predstavljali, ne odpirate v celoti ali jih sploh ne odprete, če je to mogoče. Pri odpiranju embalaže pazite, da embalaže ne poškodujete, ter da embalažo vključno z vso vsebino, ki je varovala vaš izdelek in posamezne dodatke, skrbno shranite vsaj pol leta od dneva prevzema, tako da bodo vaši stroški pri morebitnem vračilu čim manjši.

 

Edini strošek, ki v tem primeru bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga ter v primeru, ko vrnjeni izdelki niso nepoškodovani in v nespremenjeni količini, tudi ustrezna odškodnina, katera bo z zapisnikom ocenjena ob vračilu. Odškodnina za znižano vrednost izdelka znaša:

* v primeru, da je originalna embalaža izdelka poškodovana ali nepopolna, najmanj 15% vrednosti izdelka, vendar ne manj kot 20,00 EUR,

* v primeru vidne uporabe izdelka (vidne manjše poškodbe oziroma spremembe na izdelku) najmanj 25% vrednosti kupnine, oziroma več, če gre za okvare, odrgnine ali druge na izdelku trajno vidne posledice uporabe; tovrstnih poškodb, ki jih niste prijavili takoj po prevzemu izdelka in pred odstranitvijo zaščitnih folij, proizvajalci ne priznavajo kot okvaro na izdelku!

Sklepanje in arhiviranje pogodbe

Pogodbo je možno skleniti le v slovenskem jeziku. Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu podjetja. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu podjetja DOLCE AMORE.

Jamstvo in garancija

Garancijski rok za tehnično blago, kupljeno v trgovini je naveden na računu s katerim je bilo blago kupljeno, v skladu s pogoji, ki so navedeni pod Garancijskimi pogoji. Splošna garancija na izdelek je 24 mesecev. Za pričetek reklamacijskega ali garancijskega postopka se šteje dan, ko je bil izdelek prejet v reklamacijsko službo.

Podjetje DOLCE AMORE ne prevzema v reklamacijski postopek izdelke, ki niso bili kupljeni pri pooblaščenemu prodajalcu.

Navodila za uporabo in namestitev

Vsi izdelki (ki niso potrošni material) imajo priložena navodila za uporabo in namestitev v Slovenskem jeziku. V kolikor le ta pogrešate jih lahko prevzamete na sedežu podjetja.

Napake na spletni strani

Napake na spletni strani niso izključene. Če je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bo o tem dejstvu obvestil prodajalec podjetja DOLCE AMORE in vam ponudil možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bo tudi navedel. Prav tako bo podjetje DOLCE AMORE čimprej odpravilo napako (če še ni bila odpravljena) in se vam opravičilo zanjo. Podjetje DOLCE AMORE izdelka stranki ne bo prodalo po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, če je bila stranka o tem pravočasno obveščena. Podjetje si pridržuje pravico, da napako popravi v roku treh (3) delovnih dni od dne, ko je bilo o napaki obveščeno. Slike so simbolične. Lastnosti in opisi izdelka so podani s strani proizvajalca in se lahko razlikujejo po modelu ter sestavljavcu. Za točne informacije pred nakupom povprašajte pri prodajalcu.

Registracija

V postopku registracije razprodaja.tera-rd.com uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Uporabniški ID uporabimo, da spremljamo vaše obiske na naši strani. Piškotek pa vam seveda omogoči tudi uporabo različnih funkcij.

Avtorske pravice

Vsebine, objavljene na spletnih straneh DOLCE AMORE.si so avtorska dela in so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite (v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah). Nosilci avtorskih pravic so navedeni kot avtorji.

Podjetje DOLCE AMORE ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na spletnih straneh razprodaja.tera-rd.com.

Ljubljana, 23.5.2017